22 september Herfstmarkt

Zondag 22 september Herfstmarkt, net even anders.

11.00 - 17.00 uur

Dit jaar staat de Herfstmarkt in het teken van de biodiversiteit. Hoe kun je in je eigen tuin iets doen aan de verbetering van de biodiversiteit. Bezoekers kunnen de opengestelde tuinen van de kwekerij bezoeken en inspiratie opdoen in de voorbeeldtuinen van Groei&Bloei voor hun eigen tuin of balkon. In de tuinen staan diverse kraampje met weefkunst, ambachten, keramiek, botanische tekeningen, home made jams en andere geconserveerde heerlijkheden. Uiteraard zijn er weer de populaire veldboeketten en bijenproducten. IVN geeft een mini workshop wilde planten determineren en een rondleiding door het bos. Er zijn workshops botanisch tekenen en ook voor de kinderen speciale activiteiten zoals paardrijden en zaadbommen maken.

Je kunt met de imker een kijkje nemen in de bijenkast of zelf op zoek gaan naar bodemleven in de ondergrond. Je ziet, voelt en proeft de natuur. Van honingtaart tot eigen gemaakt sappen en kruidenthee.

In de 1,5 ha grote kwekerij- en moestuin kunnen bezoekers de vele vaste en bijzondere plantenselectie bekijken. Deze zijn biologisch opgekweekt. Een must voor de tuinliefhebbers die sfeer en specialiteiten weten te waarderen.

De Herfstmarkt is bij elk weertype actief genieten in een bijzondere omgeving.

​Aanbieders

Johan Wichink korfvlechten, weefclub Goor, Deventer wolproject, keramiek en bijzondere verlichting Betsie en Klaas Grooters, botanische tekeningen Marloes Vreeburg, beeldende kunst Christien Heman, tuinkeramiek Elly Stolp, paardencoach Cas van Boheemen, Mjam mjam jam en chutneys, Groei & Bloei, INV, Vrienden Stichting van Het Nieuwe Veld.

Programma

11.30 uur workshop botanisch tekenen *

12.00 uur rondleiding IVN

13.00 uur rondleiding met de imker

14.00 uur workshop botanisch tekenen *

15.00 uur rondleiding met de imker

* De workshop botanisch tekenen wordt gegeven door Marloes Vreeburg lid van de Vereniging van Botanische Kunstenaars Nederland. Tijdens de workshop begeleidt zij u met het tekenen van bloemen uit de tuin. De workshop duurt een uur en de kosten bedragen 5 euro.

logo VSB Fonds
logo Euro Leaf
logo Federatie landbouw en zorg
logo Kleinschalige zorg Salland
logo ZO
logo ZW
logo SKAL