Kwekerij Het Nieuwe Veld

Alle planten worden op traditionele wijze opgekweekt. Omdat wij naast ervaren krachten ruimte bieden aan deelnemers die het vak nog willen leren, werken wij met makkelijk vermeerderbare planten. Dit betekent zeker geen doorsnee assortiment.

Wij hebben van alle planten een klein aantal omdat de ruimte beperkt is en we toch wat keuze willen hebben. De planten worden op biologische wijze gekweekt. De planten worden niet eerder in bloei getrokken. Voor de planten in de verkoophoek geldt; wat je ziet, is wat je krijgt. De kweektuin is op verkoopdagen vrij toegankelijk en u kunt daar de planten op volle sterkte zien. De planten staan willekeurig in de tuin en dit geeft soms verrassend mooie combinaties.

Impressie van ons assortiment

Bij het ontwikkelen van ons assortiment is uit gegaan van de bestaande onstandigheden; ligging op de zon of schaduw en een arme goed gedraineerde zandgrond. Verder is een beperkte watergift plus de schoonheid van de plant voor en na de bloei een belangrijke factor. Ons adagium is, juiste plant op juiste plaats.