{nieuwsbericht_titel}

22 september Herfstmarkt

Zondag 22 september Herfstmarkt, net even anders.

11.00 - 17.00 uur

Dit jaar staat de Herfstmarkt in het teken van de biodiversiteit. Hoe kun je in je eigen tuin iets doen aan de verbetering van de biodiversiteit. Bezoekers kunnen de opengestelde tuinen van de kwekerij bezoeken en inspiratie opdoen in de voorbeeldtuinen van Groei&Bloei voor hun eigen tuin of balkon. In de tuinen staan diverse kraampje met weefkunst, ambachten, keramiek, botanische tekeningen, home made jams en andere geconserveerde heerlijkheden. Uiteraard zijn er weer de populaire veldboeketten en bijenproducten. IVN geeft een mini workshop wilde planten determineren en een rondleiding door het bos. Er zijn workshops botanisch tekenen en ook voor de kinderen speciale activiteiten zoals paardrijden en zaadbommen maken.

Je kunt met de imker een kijkje nemen in de bijenkast of zelf op zoek gaan naar bodemleven in de ondergrond. Je ziet, voelt en proeft de natuur. Van honingtaart tot eigen gemaakt sappen en kruidenthee.

In de 1,5 ha grote kwekerij- en moestuin kunnen bezoekers de vele vaste en bijzondere plantenselectie bekijken. Deze zijn biologisch opgekweekt. Een must voor de tuinliefhebbers die sfeer en specialiteiten weten te waarderen.

De Herfstmarkt is bij elk weertype actief genieten in een bijzondere omgeving.

Lees verder »
{nieuwsbericht_titel}

De voorbeeldtuinen van Groei & Bloei zijn geopend

​De voorbeeldtuinen van Groei & Bloei en de twee thema tuinen zijn te bezoeken van maandag t/m zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur.

Lees verder »
{nieuwsbericht_titel}

Ondertekening samenwerkingsconvenant groene tuinen in de wijk Steenbrugge

Op 21 juni is het samenwerkingsconvenant groenen tuinen in de wijk Steenbrugge ondertekend. Het is een samenwerking tussen kwekerij Het Nieuwe Veld, BPD Ontwikkeling BV, Groei & Bloei afdeling Deventer, Woonbedrijf Ieder1 en de Gemeente Deventer.

Lees verder »
{nieuwsbericht_titel}

14 september Veldkeuken in de Notenhof

​De Diepenveense Veldkeuken, voor de verbinding en tegen de voedselverspilling.

Na de zomervakantie is er weer een Veldkeuken op 14 september. We eten om 18.00 uur in De Notenhof, Dorpstraat 55a

Lees verder »
{nieuwsbericht_titel}

Tuintrainingstraject van start

Begin 2018 zijn we begonnen met het tuintrainingstraject, de Tuinschool. De eerste 3 studenten zijn gestart! Zij zijn op weg naar een branche-erkend certificaat.

Lees verder »
{nieuwsbericht_titel}

Kent u ons snijbloemen abonnement al?

In het seizoen wekelijks, tweewekelijks of maandelijks een mooi veldboeket in huis? Dat kan nu met ‘Het Nieuwe Veld Boeket’.

Lees verder »
logo VSB Fonds
logo Euro Leaf
logo Federatie landbouw en zorg
logo Kleinschalige zorg Salland
logo ZO
logo ZW
logo SKAL