{nieuwsbericht_titel}

De tijdelijke tuin als eerste fase van de voorbeeldtuin.

Een voorbeeldtuin op het Nieuwe Veld, een gezamenlijk project van vereniging Groei & Bloei en zorgkwekerij Het Nieuwe Veld om aandacht te besteden aan een groene leefomgeving en vergroten van biodiversiteit.

Lees verder »
{nieuwsbericht_titel}

1 september Diepenveense Veldkeuken op de Oosterwaarde

​De Diepenveense Veldkeuken, voor de verbinding en tegen de voedselverspilling.

Lees verder »
{nieuwsbericht_titel}

Herfstmarkt 10 jarig jubileum zorgkwekerij Het Nieuwe Veld

In de week van 23 september vieren wij het 10 jarig jubileum van de zorgkwekerij. We starten met een speciale editie van de Herfstmarkt op zondag 23 september.

Onder NIEUWS vindt u alle informatie over de Herfstmarkt.

Het programma van de Herfstmarkt vindt u onder NIEUWS Herfstmarkt 23 september

Lees verder…

Lees verder »
{nieuwsbericht_titel}

Tuintrainingstraject van start

Begin 2018 zijn we begonnen met het tuintrainingstraject, de Tuinschool. De eerste 3 studenten zijn gestart! Zij zijn op weg naar een branche-erkend certificaat.

Lees verder »
{nieuwsbericht_titel}

Herfstmarkt zondag 23 september

Het Nieuwe Veld bestaat 10 jaar en dat vieren wij met verschillende activiteiten. De feestweek start met een speciale Herfstmarkt op 23 september. Naast 16 kramen, activiteiten, en muziek zijn er verschillende lezingen, rondleidingen en workshops waaraan bezoekers kunnen deelnemen. Het programma is nog niet helemaal klaar maar om alvast een idee te krijgen laten we u weten dat Leo den Dulk een lezing geeft over zijn boek ” Mien Ruys De complete biografie’’ en Hans Kluijt verteld over ’ Het Voedselbos in de praktijk’. Botanisch kunstenaar Marloes Vreeburg geeft een workshop botanisch tekenen en Christien Heman demonstreert het botanisch stempelen. Paardencoach Cas van Bohemen brengt u in contact met paarden en imker Johan Wichink geeft een demonstratie korfvlechten. Het Deventer Wolproject laat zien hoe lokale wol wordt verwerkt. Er is speciale aandacht voor de aanleg van een nieuwe tuin met informatie over bodemverbetering, gereedschappen, planttechnieken en plantenkeuze. Het biologische plantenassortiment biedt veel bijen- en vlinderplanten. In de nieuwe voorbeeldtuin kunnen bezoekers een kijkje nemen en inspiratie opdoen.

In de theetuin is ook gelegenheid tot eten en drinken.

Entree en parkeren zijn gratis. Honden zijn niet toegestaan.

Lees verder »
{nieuwsbericht_titel}

Kent u ons snijbloemen abonnement al?

In het seizoen wekelijks, tweewekelijks of maandelijks een mooi veldboeket in huis? Dat kan nu met ‘Het Nieuwe Veld Boeket’.

Lees verder »
logo
logo
logo
logo
logo
logo