Vrijwilligers & Vrienden

Hanne Struik is in 2008 kwekerij Het Nieuwe Veld begonnen. Vanaf dat moment waren er al vrijwilligers en ‘Vrienden’ bij betrokken. Vrijwilligers werken samen met de deelnemers in de tuin, het theehuis en de Landwinkel. Onze vrienden steunen onze projecten financieel en helpen incidenteel met activiteiten. Iedereen komt af op de fijne plek, het werken in de natuur, de zinvolle en gezellige contacten en de bijdrage aan de groei en bloei van dit sociaal-maatschappelijke initiatief.

wil je meedoen als vrijwilliger?

Omdat er altijd veel te doen is op ons erf, kunnen wij vele handen gebruiken. Ben je vitaal en heb je zin om mee te doen in ons werk? Wij hebben altijd behoefte aan gemotiveerde vrijwilligers voor allerlei werkgebieden. Ook voor tijdelijke of eenmalige klussen kan je je opgeven. Als je interesse hebt en een keer sfeer wilt proeven, kom dan langs tijdens openingstijd (april t/m oktober op vrijdag 10.00 – 18.00 uur). Je kunt je ook aanmelden bij Hanne Struik. Bel 06-53972168 of stuur een mailtje naar info@kwekerijhetnieuweveld.nl

meld je aan »
image

stichting vrienden van het nieuwe veld

placeholder
placeholder
placeholder
placeholder
placeholder
placeholder

De stichting ‘Vrienden van Het Nieuwe Veld’ ondersteunt ons met ‘raad en daad’. Haar hoofddoel is het organiseren van projecten voor onze doelgroepen die bij ons zinvolle dagbesteding en arbeidsparticipatie krijgen. Voorbeelden van projecten:

  1. Het organiseren van groepsexcursies;
  2. Aanschaffen van aangepast gereedschap en verbeteren van arbeidsomstandigheden;
  3. Het opzetten van de theeschenkerij;
  4. Installatie zonnepanelen (2014);
  5. Inrichting Bijenmuseum (2015);
  6. Verdubbeling terreinoppervlak tot 1,6 ha (2015). De groentetuin en een deel van de moederplantentuinzijn verplaatst naar een beter stuk grond. Op deze goede grond zijn ook de kruidentuin en snijbloementuin aangelegd.
  7. Plaatsen van enkele tunnelkassen (2016) om de planten in potten beter de winter door te krijgen en ook vroeger in het seizoen al planten voor de verkoop te hebben.

Draag je onze deelnemers een warm hart toe? Gun je ze extra faciliteiten? Meld je dan aan als vriend. Al voor €15 per jaar ben je Vriend van Kwekerij Het Nieuwe Veld. Je wordt op de hoogte gehouden van de activiteiten en een maal per jaar uitgenodigd voor een Vriendenontmoeting op de Kwekerij. De stichting heeft op dit moment meer dan 80 vrienden.

Achtergrond

Sinds 2009 bestaat de stichting ‘Vrienden van het Nieuwe Veld’. De stichting heeft als doel: het werven van fondsen ter ondersteuning van activiteiten voor mensen die werkzaam zijn bij en/of behoren tot de doelgroep van de kwekerij. De ondersteuning bestaat uit het bieden van extra faciliteiten aan de doelgroep bij het realiseren van zinvolle dagbesteding en arbeidsparticipatie.

Het bestuur van de stichting bestaat uit:

Jan Jaap de Kroes, voorzitter
Frank Schreefel, penningmeester
Pauline van Essen, secretaris
Bart van Hees, bestuurslid

Ja! Ik word Vriend van Zorgkwekerij Het Nieuwe Veld

Stuur een mail naar fsc@kpnmail.nl of vul hieronder uw naam en e-mailadres in en wij sturen u in beide gevallen een machtigingsformulier toe. De jaarlijkse bijdrage is minimaal 15 euro. Wij waarderen uw steun bijzonder!

logo VSB Fonds
logo Euro Leaf
logo Federatie landbouw en zorg
logo Kleinschalige zorg Salland
logo ZO
logo ZW
logo SKAL