verkoop & bezoek aan de kwekerij

Aan de rand van Diepenveen (Ov.), ligt onze prachtige tuin van 1,5 ha voor de bedrijfsmatige kweek van vaste planten, bloemen, kruiden en groenten. De kwekerij heeft een duidelijke structuur en een beschutte ligging, strakke kweekbedden en twee tunnelkassen. De brede paden zijn geschikt om ongehinderd doorheen te lopen: voor jong en oud, goed ter been of minder mobiel.

Wees welkom in onze Landwinkel, theetuin en bijenmuseum met bijoscoop!

image

Gevarieerde tuin

De tuin is zo ingericht dat alle activiteiten een passende plek hebben: de moederplantentuin (moertuin), de snijbloementuin, de groentetuin, de kruidentuin, de bijenkasten, de composthoop, etc.. Daarbij is rekening gehouden met zon en schaduw en de bestaande zandgrond die arm, maar goed is.

Belangrijke factoren voor de indeling zijn verder het bloeiseizoen, wel of niet droogteminnend, en het winterbeeld.

image

Biologische teelt

Alle planten, bloemen en groenten worden biologisch opgekweekt (SKAL-keurmerk). Dat betekent grondgebonden zonder kunstmest en gewasbestrijdingsmiddelen. Ze worden niet eerder in bloei getrokken en kunnen tegen een stootje.

Wij werken met gemakkelijk vermeerderbare planten, zodat ook mensen die het vak nog willen leren, hiermee uit de voeten kunnen. Dit betekent zeker geen doorsnee assortiment. Onze groenten telen we op dezelfde biologische wijze. Sinds juni 2017 zijn we volledig omgeschakeld.

image

Helende tuin

Naast dat een tuin werk vraagt, is onze plek bijzonder geschikt om van te genieten. Onze zorgdeelnemers aarden hier en komen tot rust. We bieden een veilige basis waardoor je je kunt ontwikkelen.

Aspecten die het welzijn vergroten zijn: schone lucht, de ruimte, het licht, de natuurlijke kleuren, rust, structuur, vogels en insecten. Ook de bezoekers van de landwinkel en theetuin vertoeven graag op ons land.

Nieuwsgierig naar onze mooie tuin? Tijdens openingstijden van de Landwinkel ben je van harte welkom om rond te kijken!

de landwinkel

image

Biologisch aanbod

In onze landwinkel vind je de producten van onze kwekerij. Geteeld met zorg, aandacht en biologisch. Biologische planten en kruiden, biologische bloemen, boeketten en diverse seizoensgroente.

Geef eens een bloemenabonnement cadeau! In het seizoen wekelijks, tweewekelijks of maandelijks een mooi veldboeket in huis? Dat kan nu met ‘Het Nieuwe Veld Boeket’. Lees meer »

image

Producten

Op de kwekerij verwerken we ook de producten uit de tuin. Ze zijn smaakvol en zonder onnodige toevoegingen. Koop en proef onze:

 • Kruidenthee, zoals muntthee, verveine, citroenmelisse, dropplant, salie en kruidenmelanges
 • Pastasaus, jams en augurken
 • Honing
 • Bijenwas kaarsen
 • Andere bijproducten bv. handzalf, calendula olie en propolistinctuur
image

Voor uw eigen tuin

Wij werken zelf met degelijk gereedschap en onderhouden het op een duurzame wijze. Omdat wij hierin geloven verkopen wij dit ook graag.

 • Roestvrijstaal tuingereedschap van de merken Wiltfang en Burgon&Ball
 • Onderhoudsmiddelen voor tuingereedschap
 • Tuinhandigheidjes
 • Rozen- en plantensteunen (op de kwekerij gesmeed)
 • Zaden
 • Bodemverbeteraars, zoals bentoniet en schelpenkalk

theehuis & -tuin

placeholder
placeholder
placeholder
placeholder
placeholder
placeholder

Onder het genot van een geurige kop thee of een koel drankje met iets lekkers erbij genieten van onze tuin. Dat kan in ons theehuis met bijbehorende theetuin. U heeft keus uit een uitgebreide theekaart, waarbij de kruidentheeën van eigen makelij zijn. Deze zijn ook te koop in de Landwinkel.

In het theehuis geven we u graag een dienblad en een kussentje mee om zelf een plekje te zoeken in de verschillende zithoekjes van de tuin.

bijenmuseum & bijoscoop

placeholder
placeholder
placeholder
placeholder
placeholder
placeholder

De bijen gaan ons aan ons hart! Voor een goede zaadontwikkeling van onze planten zijn er namelijk voldoende bijen en hommels nodig. Daarom heeft Het Nieuwe Veld sinds 2009 een eigen imkerij waar ruim 20 bijenvolken onderhouden worden.

Ze zijn gehuisvest in verschillende typen kasten, van holle boomstronk tot traditionele spaarkast. In een demonstratiekast kan je de bijen van heel dichtbij bekijken. Kinderen verwelkomen we graag onder begeleiding van hun ouders.

De Bijoscoop
In de Bijoscoop, met 6 echte bioscoopstoelen, zijn enkele educatieve bijenfilms te zien. Voor kinderen is er een leerzame bijenbloemen-speurtocht uitgezet. Zo krijg je de gelegenheid op een veilige manier kennis te maken met bijen.

Bijen zijn goed voor onze kwekerij èn voor de biodiversiteit in de omgeving. Met de imkerij leveren we een bijdrage aan de bijenstand rondom Diepenveen. Wil je ook een goede bijenplant in je tuin? Loop dan eens binnen in de Landwinkel. Wij adviseren je graag!

vrijwilligers en vrienden

Vrijwilligers ondersteunen ons bij alle voorkomende werkzaamheden in de tuin, het theehuis en de Landwinkel. We kunnen niet zonder! En ook onze Vrienden helpen ons met raad en daad. Heb je zin om mee te bouwen aan dit zinvolle sociaal-maatschappelijke initiatief? Informeer vrijblijvend naar de mogelijkheden als vrijiwiller of Vriend.

logo SKAL
logo Euro Leaf