Kwekerij Het Nieuwe Veld

Alle planten worden op traditionele wijze opgekweekt. Omdat wij naast ervaren krachten ruimte bieden aan deelnemers die het vak nog willen leren, werken wij met makkelijk vermeerderbare planten. Dit betekent zeker geen doorsnee assortiment.

Wij hebben van alle planten een klein aantal omdat de ruimte beperkt is en we toch wat keuze willen hebben. De planten worden op biologische wijze gekweekt. De planten worden niet eerder in bloei getrokken. Voor de planten in de verkoophoek geldt; wat je ziet, is wat je krijgt. De kweektuin is op verkoopdagen vrij toegankelijk en u kunt daar de planten op volle sterkte zien. De planten staan willekeurig in de tuin en dit geeft soms verrassend mooie combinaties.

Verkoop

Sinds maart 2008 is de kwekerij met de verkoop van planten gestart. Buiten de verkoopdagen is de tuin op afspraak te bezoeken. Op die dagen werken we met onze ploeg vrijwilligers en deelnemers aan het onderhoud en de vermeerdering. Alle mensen die op de kwekerij meewerken genieten van de tuin en de gemoedelijke sfeer. Het is goed toeven bij ons. U bent van harte welkom en uw tips en opmerkingen horen wij graag.