Zorg in de natuur

Kwekerij Het Nieuwe Veld ligt op een prachtige beschutte plek aan de rand Diepenveen op het landgoed De Veldhuizen van Stichting IJssellandschap. Het Nieuwe Veld is een sociale onderneming waar op traditionele- en biologische wijze vaste planten, kruiden en groenten worden gekweekt.

Het is een bedrijf met oog voor mensen die graag willen meedoen, maar die daar wat hulp bij kunnen gebruiken. Het uitgangspunt is het ontwikkelen en benutten van talenten en mogelijkheden. In hun eigen tempo en op hun eigen niveau gaan de deelnemers aan de slag met verschillende activiteiten op de kwekerij, groentetuin en imkerij zoals: onderhoud van de kweektuin, het vermeerderen van planten, opkweken van groenten en kruiden, bloembinden, verkoop , PR en verzorging van de bijenvolken.

Mensen die belangstelling hebben, kunnen een afspraak maken voor een kennismakingsbezoek. Trajecten worden afgestemd op de individuele deelnemer. De persoonlijke behoefte en de mogelijkheden van de deelnemers bepalen de mate van begeleiding. Zorg kan worden afgenomen met een PGB of via de WMO.

Wist u dat?

KWEKERIJ HET NIEUWE VELD ondersteund wordt door ‘Stichting Vrienden van het Nieuwe Veld'. Deze stichting heeft als doel het werven van fondsen ter ondersteuning van mensen die werkzaam zijn bij en/of behoren tot de doelgroep van de Kwekerij Het Nieuwe Veld.